10/06/2013

Svetovno prvenstvo Ljubljana 2014

Prihodnjo sezono bo v Sloveniji potekalo svetovno amatersko prvenstvo v cestnem kolesarjenju! Tisti, ki se boste na maratonu Franja uvrstili v zgornjih 25% v svoji kategoriji , se obeta izjemna priložnost; pomeriti se z najboljšimi amaterji/rekreativci na svetu. Tekmovanje za SP bo potekalo na trasi maratona Franja v mesecu avgustu 2013.  Vse o prvenstvu na uradni strani organizatorja.

Večina tekmovalcev in tekmovalk se bo pomerila v cestni dirki dolžine 156km s 1000 metri višinske razlike – trasi maratona Franja.

Vožnja na čas bo potekala na 20km popolnoma ravninski trasi, ki je enaka kronometru Franja.  Konfiguracija terena tokrat ne bo favorizirala specialistov za vzpone, do izraza bodo v cestni preizkušnji prišli vsestranski kolesarji, na kronometru pa klasični specialisti za vožnjo na čas.

Izjemen izziv pred “domačim pragom”, ki zahteva od posameznika kar najbolj optimalno psiho-fizično pripravljenost. Če si želite doseči svoj najboljši rezultat, vas bodo zagotovo zanimale vodene priprave na UWCT Ljubljana 2014. Naše delo temelji na strokovnih in znanstvenih spoznanjih, rednih testiranjih napredka v zmogljivosti in analizi opravljene vadbe. Individualni načrt vadbe je prilagojen vašim sposobnostim in šibkim področjem v zmogljivosti. Trenirate z merilcem moči ali zgolj z merilcem frekvence srca? Oboje zagotavlja dovolj potrebnih podatkov, da lahko ustrezno dimenzioniramo vadbo, ki bo privedla do najboljše pripravljenosti ravno v času svetovnega prvenstva. Za vse informacije smo vam na voljo na: drustvo.adventure@gmail.com oz. 040 468 242.

Aleksej Dolinšek, dipl. šp. rek., kond. trener,  trener kolesarstva II.

uwct_1

Analiza opravljene vadbe, ki jo zabeležite z merilcem frekvence srca in/ali moči. Več podatkov kot imamo na voljo, bolj lahko vadbo prilagajamo posamezniku.

uwct_4

Priprava na meritev največje aerobne moči (VO2max). VO2 max je eden najpomembnejših kazalcev zmogljivosti pri kolesarjih. Testiranja izvajamo v VO2Optima v Ljubljani.

uwct_2

Analiza opravljene vadbe tekom sezone. Z naprednimi orodji za matematično modeliranje vadbenih odzivov lahko bolje predvidimo stopnjo utrujenosti ter nivo zmogljivosti. Napredno načrtovanje vadbe z uporabo podatkov iz merilca moči / frekvence srca je danes že običajen postopek.

 

 

uwct_5

Testiranje v laboratoriju daje najzanesljivejše podatke, ki jih med seboj lažje primerjamo.

uwct_6

Grafični prikaz laboratorijskega stopenjskega obremenilnega testa na ergometru. Kolesar je bistveno izboljšal vzdržljivost, kar se kaže v večji moči kolesarjenja na laktatnem in anaerobnem (OBLA) pragu. Frekvenca srca se je pri vseh obremenitvah bistveno znižala.

 

 

976979_666040150089623_990934798_o

Plod individualnega pristopa pri načrtovanju vadbe so vrhunski dosežki: Danijela Svetik, absolutna zmagovalka velikega Maratona Franja 2013 in aktualna državna prvakinja v kronometru ter cestni vožnji.

1 misel o “Svetovno prvenstvo Ljubljana 2014

Komentiranje je zaprto.