Z vzponom na Mt. Ventoux kolesarjenje po Provansi doseglo vrhunec

Za kolesarje, ki za letošnje prvomajske praznike kolesarijo po Provansi, je to popoldne v znamenju intenzivnega počitka. Po lažji razpeljavi v sredo so opravili že dve daljši turi – prva je potekala okoli gorovja Dentelles, včerajšnja, še nekoliko vetrovna pa skozi kanjon struge Nesque. Poleg kanjona Verdon le-ta z značilnim skalovjem in nekaj tuneli velja za enega izmed najslikovitejših kanjonov v Provansi.

 

 

 

 

 

 

 

Natanko pred letom dni smo se prvič povzpeli na vetrovno goro. Kot kaže, nam je naklonjena, saj je tudi letos kolesarjem obljubila in tudi izpolnila pričakovanja, ter postregla z odličnimi pogoji tako na vzponu kot vrhu. Da ne lažemo, se prepričajte na spodnjih fotografijah. Vzpon je potekal v ‘klasični’ smeri iz Bedoina in zaradi zapore ceste s povratkom po isti cesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V prihodnjih dneh kolesarje čakata še dve turi. Jutrišnja bo krajša, ponedeljkova pa, upajmo v dobrih pogojih, še ena daljša, slikovita tura skozi začetni del parka Luberon. Ostajamo mnenja, da ni lepšega raziskovanja teh krajev, kot s kolesom. Vive le Vélo!