19/02/2013

Nadaljevalna šola teka na smučeh

Nadaljevalna šola teka na smučeh v drsalni ali klasični tehniki je primerna za vse, ki se že dlje časa ukvarjate s tem športom in bi želeli svoj tek izboljšati. Tek na smučeh je izjemno tehnična disciplina, kar pomeni, da je potrebno poleg dobre kondicije osvojiti tudi  pravilno izvedbo elementov gibanja. Poleg večje učinkovitosti in hitrejšega teka, pomeni pravilna tehnika tudi najpomembnejšo preventivo pred poškodbami. Tek na smučeh je res ena izmed najbolj varnih športnih disciplin, a nepravilna tehnika lahko povzroči določene obrabe in preobremenitvene poškodbe.

Cenik
Termini nadaljevalnih tečajev

Sestavni del nadaljevalnih tečajev teka na smučeh je videoanaliza. Učitelj vašo izvedbo elementov posname s kamero, med odmorom pa v učilnici pregledamo počasne posnetke. Individualna obravnava zagotavlja, da boste videli in razumeli svoje napake – oboje je enako pomembno za njihovo izboljšanje. Enodnevni tečaj nadaljevalne tehnike obsega dopoldansko delo na terenu, videoanalizo med odmorom, korekcijske vaje na terenu in videoanalizo ob zaključku tečaja. Udeleženci prejmejo videoposnetke svoje tekaške tehnike.

 

analiza_dvotaktni

Dvotaktni diagonalni korak je najpogostejši element klasične tehnike teka na smučeh. Uporabljamo ga na ravnih terenih ob slabši drsnosti ter pri vzponih. Pomembna je pravilna koordinacija gibanja ter timing dela rok in nog. Tekačica na sliki preveč krči zamašno nogo v kolenu, med odrivom pa pretirano zniža težišče.

dvojni_drsalni_1Dvojni drsalni korak s podaljšanim drsenjem uporabljamo na ravnih terenih ob dobrem drsenju. Je zelo pogost element rekreativnega teka na smučeh, zato je zelo pomembno, da ga izvajamo pravilno. Tekačica na sliki mora izboljšati delo rok, ter prenos teže na drsno smučko.

Enojni drsalni korak je najzahtevnejši element drsalne tehnike teka na smučeh. Zahteva odlično ravnotežje ter prenos teže s smučke na smučko. Enojni drsalni korak je bistven element tekmovalne tehnike, uporabljamo ga na ravnih terenih in v blagih vzponih. Pravilna izvedba enojnega drsalnega koraka je eden izmed glavnih ciljev nadaljevalnega tečaja drsalne tehnike teka na smučeh.

 

[events_list limit=”10″ category=”138″][events_list limit=”10″ category=”140″]

 

2 misli o “Nadaljevalna šola teka na smučeh

Komentiranje je zaprto.