200km s starodobnikom!

Jutri je na sporedu še zadnji brevet letošnje sezone. 200km preizkušnja s startom in ciljem v Ljubljani se prične ob 8:00 zjutraj, udeležili pa se je bomo tudi trije člani ŠD Ad-venture.si!

To pa še ni vse, tudi tokrat bomo nekoliko “drugačni”. Aleksej si je namreč zadal prav poseben izziv, 200km brevet bo skušal prevoziti na dirkalnem kolesu “oldtimerju”! Kolo znamke Willer iz začetka 80. let je Janin oče našel na kosovnem odpadu. Razen novih plaščev in pletenic je vse na kolesu originalno, vključno s sedežem San Marco. Kolo ima 10 prestav, najlažje prestavno razmerje pa je 42:22. Preizkušnja zagotovo ne bo lahka, saj je Aleksej vajen udobja ležečih koles in ne agresivne drže na tem starem dirkalcu. Svoje upe polaga na močno voljo, kvalitetne kolesarske hlače ter spremstvo Jane in Mareta, ki mu bosta na tej poti delala družbo.

Pot jih bo iz Ljubljane vodila v Kamnik, na prelaz Črnivec, preko Gornjega Grada, Polzele, Celja, Prebolda, Marija Reke, Podmeje, Trbovelj, Zagorja in Kandrš nazaj v Ljubljano.

Bo Alekseju uspelo? Spremljajte naše “junake” jutri na Ad-venture.si!