Nervozno čakanje

Vrnili smo se od zdravnika. Aleksej je dobil injekcijo proti slabosti in infuzijo. Vzeli so mu kri, ki je brez posebnosti, tudi pritisk je OK. Vzroka bolečin v trebuhu in slabosti tudi zdravnica ni mogla določiti.

Možnosti, da nadaljujemo, še obstajajo. Stranski učinek injekcije je zaspanost (kot da je ni že tako ali tako dovolj), zato je odredila obvezen enourni spanec. Po spancu (okoli 3 zjutraj) bomo ocenili stanje.

Aleksej še vedno trdi, da bo nadaljeval, vendar dejstvo je, da z glavo skozi zid ne bomo šli. Trenutno nas najbolj skrbi, da se mu bodo razbolela kolena, gležnji, tetive, itd.

Če bo čez eno uro kolikor toliko sposoben nadaljevati, ga bomo postavili na kolo in poskusili narediti kakšen kilometer in slika bo verjetno takoj jasna. Še vedno obstaja problem, kakšno hrano mu bomo dajali. Predvsem bi moral biti nekaj časa samo na hladni vodi, s katero pa bo 300 km težko zvoziti.

Novice sledijo kmalu…

19 misli o “Nervozno čakanje

 • ah joj…presneto..Važno je samo, da bo vse ok..me je že skrbelo, ker se niste nič javljali..ekipa, držite se, da boste lahko še alekseja držali gor (predvsem na t.i. duhovni ravni), četudi to pomeni, da ga čimprej spravite nekam na toplo in udobno (in protestiram, kljub temu, da zgleda ta kavč na dveh kolesih mamljiv in udoben, to ni prava zamenjava, za človeka, ki je potreben Dormea!) Še enkrat pa kapo dol vsem vam, ki ste sodelovali… javljajte še kaj. Da bomo lahko šli mirno spat. Da bo kmalu lahko šel tudi najbolj trmast človek na svetu spat. In njegova najbolj trmasto vztrajna ekipa.

  Držim pesti!

 • My prayers and best wishes are for Aleksej and crew. His health is most important. Many nervously wait to know what you will do. Regardless, your rider is a winner. Congratulations! I’ll continue to monitor this site. Thanks for the updates.

  Jim

 • Aleksej BRAVO! To je vse kar lahko rečem! Odstop gor ali dol, saj Robič je tudi na lanskem Raamu odstopil, pa se točno ve, da je bil zmagovalec! Tako kot v tem primeru! Kar si s svojo ekipo dosegel je neverjetno! Spoštujem tvojo zagnanost in vztrajnost pri vsem, česar se lotiš. Čestitke od vseh! Slovenija IMA talent! In to je Aleksej Dolinšek na ležečem kolesu! ;)spočij si, beri komentarje (po moje jih je toliko, da imaš za ves teden čtiva), pusti se razvajat, pa pusti zdaj ta svoj bicikl malo na miru, da se ohladi nazaj na sobno temperaturo, drugače ti bodo prestave pregorele…
  ps. Pa upam, da ti ni postalo slabo od umazanih vicev…:)

  Lahko noč brez sanj! Sanj si imel dovolj zadnje tri dni… zzzzz

 • I see now the Aleksej is also DNF. Sorry. I look forward to seeing him ride again some day. All of you did a GREAT job. Thanks! Your efforts are much appreciated.

  Jim

 • Ja, kaj češ. Borci ste vsi skupaj in to je dovolj. Narava je pač pokazala zobe in ji je treba popustiti. Čestitam za velik uspeh, da ste bili tako blizu željenemu cilju. Aleksej, si še mlad in imaš še ogromno priložnosti. Samo spočij si, ne ženi si k srcu. Mislim da si v očeh vseh zmagovalec. Nekaj več vicev ti bom povedal, ko se vidiva. Lahko noč.

 • Aleksej, vem da gonilkam ne bos privoscil prav dolgega dopusta, sem pa presrecna, da pocivas, kajti zame si zmagovolec in najvecji CAR sploh! Tvoja vztrajnost preko vseh limitov je neverjetna. Js sam upam, da slucajno ne spis v kaksnem extremnem polozaju – recimo, stoje? haha! Bravo bratec!!!

 • Bravo. Pokazal si kaj je to borba do konca – svaka čast. Drži si in in se sestavi nazaj čimprej.

 • Aleksič, čestitke še enkrat za uspeh brez primere! Vsi trije ti čestitamo in te lepo pozdravljamo! Čimprej se regeneriraj! Uživaj!

  Lp, Matevž, Staša in Bach

 • Aleksej – za nas si ti že zdaj zmagovalec, saj to, da si prevozil skoraj 1000 km, je uspeh, ki ga velika večina nikoli ne bo (vključno z mano) dosegla.

  Najprej poskrbi za zdravje, saj ga boš še potreboval 🙂

  Sicer pa je tudi Robič na TV rekel, da so bile razmere katastrofalne, da je to “najhujša” DOS dirka do sedaj.

  Čim prej pridi domov, si odpočij, potem nam boš pa v živo poročal o dogajanjih …. te čakamo.

  Lp,

 • Aleksej, ČESTITKE!!!!! Definitivno zmagovalec na celi črti!! Ko boš pri moči, pa naju pridi pogledat v Krško, ampak zdaj najprej lepo počivaj in si naberi novih moči.

  Bravo, bravo, bravo!!

  LP, Kety in Žagi

 • Ne glede na vse, Aleksej, kapo dol!! 🙂 Čestitke za tako vztrajnost, moč in požtrvovalnost! Za nas si vseeno zmagovalec! 🙂 Pa čimprej okrevaj! SREČNO!

 • Aleksič, ti si faca prava. Pocajtaj se čimprej, potem pa zvrnemo kako pivo in malo podebatiramo 🙂

 • Alex in ekipa. V takih pogojih ste prišli hudičevo daleč. Ledeni možje in Zofka so letos pretiravali. A za veliko nas ste zmagovalci. Glavo gor, še bodo priložnosti. Pozdravček iz mrzle Gorenjske, M

 • Bravo vsem. Aleksić kapo dol! Tko kot pravi Poli. Pocajtat pa na pir!!! Čestitam.

 • Aleksej tud moje četitke tebi in tvoji ekipi, ki je ohranila trezno glavo, in ti ni pustila z glavo čez zid! Ste najboljši!!!!

 • Vem, da se je kljub temu, pri vseh nas zapisal kot zmagovalec! Zdržati 961km v takih vremenskih razmerah je junaško in vredno čestitk!! Aleksej, ponosni smo na tebe!!!! Prav tako na celotno ekipo, ki te je spremljala! Čestitke!

 • Čestitke Alekseju in celotni ekipi … naslednjič naj ne popusti telo, ampak mati narava!! 😀

  Še enkrat BRAVO!!

Komentiranje je zaprto.