Odštevanje do…

Že nekaj časa je minilo, odkar sem zapisal kaj konkretnega na temo Dirke okoli Slovenije in moje (naše) 2. udeležbe na njej. Do starta je še manj kot 20 dni in zares se spodobi, da nekaj besed zapišem o tej temi.

Odkar se s kolesom malo bolj zares vozim, še ni bilo tako ugodne zimske sezone kot letos. Tako sem večinoma treniral kar doma in ni bilo potrebno zapravljati časa in denarja z vožnjo na Primorsko. Že novembra sem si začrtal tudi bolj natančen plan treningov za celo sezono, vključno s treningom moči in ostalimi dopolnilnimi dejavnostmi. Mislim, da je kombinacija trening plana in večje kilometrine dala rezultate, ki so nadvse vzpodbudni.

Vsekakor moram kaj zapisati o novem kolesu. Visoki ležeči dirkalnik so prispevali pri Udobnoposvetu.si. Brez zadržkov lahko rečem, da je to res prava “raketa”. Prej sem vozil kolesa s težo krepko prek 11kg, ZOCKRA pa tehta manj kot 9kg! Kako se to pozna pri vožnji v klanec boste videli tudi na DOSu 🙂

Na cilju 200km breveta. Foto: Edi

Ob treningih za DOS se udeležujem tudi Brevetov – kvalifikacij za najstarejši kolesarski dogodek na svetu; Paris-Brest-Paris v dolžini 1200km, ki poteka 21. avgusta v Franciji. Do sedaj smo imeli 200km in 300km breveta, ki sem ju odpeljal zelo suvereno. Prihodnji teden me čaka  400km razdalja, po DOSu pa še 600km in s tem so kvalifikacije opravljene.

Kako naprej? Do starta Dirke okoli Slovenije sta še 2 tedna resnega treninga, počitka, tehničnih priprav, organizacije… Lahko rečem, da nervoze ali treme še ni prisotne, vendar nikoli ne reci nikoli 🙂 Vkolikor se nas letos še malce usmili vreme, se obeta ena super dirka.

Da letos vse teče gladko je zaslužna moja EKIPA! Priznam, da smo me letos močno razbremenili določenih organizacijskih zadev, za kar sem vam, dragi moji, iskreno hvaležen 🙂

Zahvala že v naprej tudi sponzorjem in donatorjem, ki so me pri projektu podprli. Še posebej vesel sem, da lahko vozim vrhunsko kolo podjetja Udobnoposvetu.si, ter da me je ponovno podprla Občina Hrastnik, kjer sem prebival preteklih 22let. Hvala in srečno!

p.s. Nocoj pa ste vabljeni v prostore študentskega kluba Hrastnik (ŠOHT), kjer bo ob 20h predstavitev letošnje dirke in naše ekipe! VABLJENI