Peš na Pohorje! Drugič!

Tokrat je mene doletela čast in posledična slava, da napišem »raport« o današnjem športnem dnevu društva Ad-venture.

V Mariboru je potekal zadnji vzpon/tek na Pohorje v sklopu pokala Peš na Pohorje v sezoni 2010/11. Kar 13 tednov zapored je trajal. Ad-venture ekipa se ga je danes udeležila drugič. Neobetajoči vremenski napovedi navkljub se nas je nabralo kar za dva avtomobila in navsezgodaj smo krenili proti Mariboru. Postava: v prvih bojnih vrstah Aleksej, Jana in Mare, podpora iz zaledja Poli, Mojca, Peter, Boštjan in Vasko.

Obvezno ogrevanje (temperatura zraka okoli ledišča), bojni posvet pred štartom in že smo grizli kolena po klancih pod pohorsko vzpenjačo. Podlaga je bila še pomrznjena, zato blata v presežkih na srečo ni bilo, je pa zato postalo bolj pestro v zadnji strmini pred ciljem, ko bi zaradi mešanice ledu in snega cepin že kar prav prišel.

Aleksej (skupno 13. mesto!), Mare (skupno 22. mesto!) in Jana (2. mesto med ženskami!! Skupno 34.!) so zopet dosegli vrhunske rezultate in kar je še pomembnejše, izboljšali svoje prejšnje čase. Slednje je uspelo tudi Petru in meni, čestitke pa tudi Poliju, Mojci in Boštjanu, ki so kljub nepoznavanju proge z njo več kot suvereno opravili. Taktika treh napadalcev in petih podpornikov se je izkazala za pravilno, dgfev online casino izpeljava pa tako ali tako ni bila nikoli vprašljiva. Ni kaj, forma se dviguje! Uigranost tudi!

Na vrhu obvezen čaj in napolitanke, nato pa kar najhitreje nazaj v dolino – toplotne inverzije ni bilo in na trenutke je prav neprijetno »zahladilo«. Spodaj še en čaj – da ne bo prehlada – zraven pa pogovor o izvedbi humanitarne akcije v sklopu letošnje ultramaratonske kolesarske dirke okoli Slovenije (več o tem sledi kaj kmalu!).

Nato smo odšli do sedeža podjetja To bi d.o.o., ki ga vodi naš član Peter in ki je glavni sponzor ekspedicije DOS 2011, in preizkusili takšna in drugačna ležeča kolesa, ki jih prodaja. Za nekatere je bila to prva izkušnja z lezikoli, zato smeha in zabave ni manjkalo. Nedvomno pa tudi koristna izkušnja za vse, ki bomo tako ali drugače sodelovali pri DOS-u, na katerega se Aleksej podaja s podobnim biciklom. Škoda le, da vreme ni bilo naklonjeno pravemu kolesarskemu izletu!

Dan se je zaključil v gostilni s pico in pivom, kakopak. Softiči smo pili sok/čaj/vodo in obljubili, da naslednjič posežemo po kalorično bogatejših pijačah.

Kot vedno je bilo tudi tokrat »divno i nezaboravno«! V novem tednu pa novim zmagam naproti!

Lp

Vasko