Priprave na Pariz Brest Pariz

Še točno tri tedne nas loči do najslavnejšega breveta, ki poteka v Franciji konec avgusta. Kolesarska prireditev z najdaljšo tradicijo (poteka že od leta 1891) privablja v Pariz množice s celega sveta, s to 1.200km dolgo pustolovščino se bo po besedah organizatorjev letos spoprijelo kar 5.000 kolesarjev in kolesark z vseh kontinentov! Med njimi tudi 26 Slovencev; od tega ena predstavnica nežnejšega spola ter dva ležeča kolesarja.

Tako bova v nedeljo 21. avgusta ob 18. uri zvečer skupaj z lezikolesarjem Jankom Habjanom iz Škofjeloke “ležala” na startu te ultramaratonske preizkušnje.

Seveda pa se priprave na PBP pospešeno stopnjujejo, da ne bo kdo mislil, da je po prevoženih brevetih konec trdega dela! Danes sva s klubskim kolegom Jurijem odpeljala lep trening. Pot med Parizom in Brestom (ter nazaj) nameravama prevoziti skupaj, zato se je potrebno že prej “uigrati”.  Kar 190km se je nabralo njemu in 40 manj meni, za zaključek pa naju je dodobra oprala še nevihta. Ko sem prišel domov, sem kolo le še našamponiral in spral in že je kot novo! 🙂

Jutri je, kot se za nedeljo spodobi, čas za regeneracijo, potem pa me čaka glede treningov precej naporen teden. Skupaj je v planu 700km, ter tudi “PBP generalka” oziroma nočni trening. Zatem se bodo treningi pričeli krajšati intenzivnost pa bo še nekoliko narasla. Kako trenirati? O tem sem se spraševal tudi v članku, ki je objavljen na portalu Udobnoposvetu.si. Morda lahko koristi tudi vam.

Pariz, pazi se nas!

1 misel o “Priprave na Pariz Brest Pariz

  • Ja, oprosti ker si imel v petek bolj sisi trening. Napol regeneracijski, ampak kdaj rabiš tudi to 🙂

Komentiranje je zaprto.