Še 1000 kilometrov…

…prepevajo v nekem glasbenem hitu, “kolesarski posebneži” pa bomo to melodijo požvižgavali v prihodnjih dneh, ko bo potekal 1000 kilometrski brevet okoli Slovenije!

Preizkušnja netekmovalnega značaja s startom in ciljem v Ajdovščini je pritegnila 17 udeležencev is Slovenije, Hrvaške in Nemčije. Traso breveta je sedaj že tradicionalno začrtal Andrej Zaman, kar pomeni, da nas čaka zahtevna trasa. Kolesarji bomo premagali 4 večje vzpone ter nešteto manjših. Med glavne uvrstimo Korado, Soriško planino, Jezersko in Kozje. Sicer pa si traso in višinski profil podrobneje ogledate, če kliknete na spodnjo sliko.

Sam se bom na ta brevet podal neuradno in sicer z izhodiščem v Ljubljani, od Petrovega Brda naprej pa bom do cilja v Ajdovščini kolesaril z dobrim prijateljem Neviem Santinom iz Ankarana. Tako bo ta brevet še nekaj posebnega; skupaj bova kilometre štela najmlajši in najstarejši udeleženec 1000km breveta!

Ta izkušnja bo najbrž precej drugačna kot tista leta 2009, ko sem se na podobno 1000 kilometrsko pot podal sam, saj so zaradi slabe vremenske napovedi ostali kolesarji odpovedali udeležbo. Tedaj so mi na pomoč v spremljevalnem avtomobilu priskočili Mateja, Nejc in Vasja. No, tokrat spremstva z avtomobilom ne bo, tako da se obeta prava pustolovščina!

Na pot se je Nevio že podal, sam pa iz Ljubljane odrinem v četrtek okrog tretje ure zjutraj. Cilj  v Ajdovščini bova predvidoma dosegla v soboto zvečer. Tedaj tudi kaj novic, kako je vse skupaj potekalo.

Srečno!
Aleksej