Še 4 dni do starta.

Zdi se, da je še včeraj pisalo “še 201 dni do starta”. Pa ni čisto res in do starta letošnje Dirke okoli Slovenije nas res loči le še štiri dni. Tisti, ki bomo dirko okusili od začetka do konca, moramo v teh dneh kar najbolj izkoristiti udobje domače postelje in dolgega spanca. S treningi je sedaj dobesedno konec. Le še kakšna vožnja za sprostitev napetosti, ki skokovito narašča. Prepričan sem, da to čutijo tudi ostali tekmovalci, pa neglede na njihov “rezime”.

Sedaj lahko potegnem črto, preletim pripravljalno obdobje in zapišem naslednje:

  • 382,5 ur treninga, od tega 233h na kolesu, ostalo vadba za moč in aerobne aktivnosti kot so: SKIKE, tek na smučeh, hoja…
  • 177.420 porabljenih kilokalorij
  • 6.072 km letos od tega 3.833,7km na highracerju Cruzbike Silvio ostalo na nizkem dirkalniku
  • od 1. novembra do danes 0,000 bolniških dni!
  • v tem obdobju sem izgubil 3kg telesnih maščob, katerih delež sedaj znaša 5-6% .

S pripravami sem zadovoljen, saj sem popolnoma sledil načrtu treninga, ki sem ga sestavil kar sam. Zagotovo bolj treniran še nisem bil, vsaj tako kmalu v sezoni ne. Če se samo spomnim lanskega 1000km breveta, ki je sicer potekal skoraj dva meseca kasneje kot DOS, a sem nabral le okoli 3.000km na cesti. Same številke o pripravljenosti na takšno dirko seveda še ne povedo prav dosti, zato bomo morali počakati do prihodnje nedelje, ko bo vse jasno. Želim si le to, da bom preudarno razporedil moči in da nebi bilo kakšnih zdravstvenih težav. To želim tudi vsem ostalim tekmovalcem in se vidimo na cilju!

Zahvalil bi se moji odlični ekipi, ki ima v teh dneh polne roke dela, pa mi tega niti ne pove. Res, v čast mi je, punce in fantje! Ne bom vas razočaral. Hvala sponzorjem, brez vas zagotovo nebi šlo.

Do starta se zagotovo še kaj oglasim, potem pa bo prevzela javljanje s terena moja ekipa. Vabim Vas, da nas obiščete tudi v živo, med dirko! Vabljeni tudi k vpisom v mojo “knjigo gostov” iz katere mi bodo redno prebirali vaše vzpodbudne besede. Že vnaprej iskrena hvala!

Aleksej