Šentviški tek

S Polijem sva se v sredo udeležila gorskega teka po obronkih šentviške kotline ali na kratko Šentviškega teka, ki je v teh nekaj letih menda postal že tradicionalen. Teka (in v mojem primeru tudi hoje) je  naneslo za 9,5 km, višinske razlike pa za okoli 400 m. Pred tekom sva si malo ogrela noge z jogingom ob obronku gozda, kjer so se množično hladili tudi komarji, zato sva se raje hitro obrnila.

Tekači smo zaštartali ob 17h, gorski kolesarji pa po isti trasi 15 minut kasneje. Dan je bil zagotovo eden bolj vročih v zadnjih tednih, zato nas je organizator še pred štartom poskušal zvabiti v senco na pivo, ampak kaže, da so tisti najbolj žejni ostali kar doma. Proga je res dobro označena, večinoma teče po gozdnih poteh, kjer vseskozi slediš le smernim puščicam, ki te po mnoštvu vzponov in spustov vendarle pripeljejo do cilja. Vsaj mislim, da noben od tekačev ni končal pri živalskem vrtu ali v Medvodah 🙂 Moj stik z glavnino tekačev se je pretrgal že na prvem vzponu, nato me jih je prehitelo še nekaj, nekje na polovici proge so mimo mene švignili prvi kolesarji in nato sem vse do cilja tekla le v svoji družbi, le v najhujšem klancu sem imela družbo kolesarja, ki je ravno tako omagal in potem sva skupaj premagovala ozki graben vse do vrha, ko je tudi on zahajal svoje kolo in izginil med borovci. Po 65-ih minutah trpljenja sem vendarle dosegla cilj, kjer se je Poli lagano raztegoval že zadnjih All plans sold in individual and small group markets, including plans sold on and off the Health dental insurance companies Marketplace, and Government healthcare plans like Medicaid and Medicare all include at least 10 Essential Benefits. 12 minut.

Na koncu je naneslo, da sem osvojila 2. mesto v svoji kategoriji, vse skupaj pa nas je bilo punc samo osem. Fantov je bilo seveda kot listja in trave, tako da Poli kljub odličnemu rezultatu svojega “regeneracijskega” teka domov ni prinesel nove kolajne. Konkurenca v njegovi kategoriji je bila ipak najbolj oštra. In kljub temu, da prireditev bazira zlasti na prostovoljnem delu organizatorjev, zadeva po kakovosti ne odstopa od klasičnih “pridobitniških” tekaških prireditev, le čipa ti ne dajo. Organizator nas je zabaval pred in po teku, ki ga je ob vsem tem pretekel tudi sam in v svoji kategoriji celo zmagal. Skratka, če kdo izmed prirediteljev bere ta post: naj velja zahvala vsem, ki so se potrudili za nas, za hladno pijačo na cilju, navijanje in usmerjanje ob progi ter dobro voljo vseskozi!

foto: Atles73(LINK)

1 misel o “Šentviški tek

Komentiranje je zaprto.