Najava DOS2011 v Postojni

Del AD-venture teama se je udeležil prireditve ŠKD Notranjc z najavo ultramartonske dirke DOS Extreme 2011. Organizator je del večera posvetil preminulemu Juretu Robiču, ki smo se ga spomnili ob fotografijah, zvočnih in video posnetkih. Eno je gotovo-takih ne delajo več! Jureta so posthumno imenovali za častnega člana ŠKD Notranjc, plaketo  je v njegovem imenu prevzel brat Marko Robič.

Na DOS-u 2011 se sicer obeta nekaj novosti. Letos bodo nastopile tudi dvojice in sicer moški, ženski in mešani pari. Zaenkrat teh prijav ni tako dosti, kot s(m)o sprva pričakovali, mogoče pa se kandidati še opogumljajo in hkrati pridno trenirajo. Naslednja novost je prolog, kjer bo vsak tekmovalec vozil kronometer in tako določil svojo štartno številko in začetni zaostanek za vodilnim. Organizator je pripravil še Pokal Jureta Robiča-nagrado za kolesarja, ki bo najhitreje prevozil vzpon na Vršič in dirko DOS Extrem tudi uspešno končal.

Obetajo se še nekatere spremembe trase, omeniti velja “obvoz” zaradi uničene ceste na Predmejo. Čaka nas precej razgibana cesta čez Čepovan. Naslednja bistvena sprememba bo med Šoštanjem in Dravogradom, kjer bo pot namesto čez Mislinjo zavila proti Črni na Koroškem (dolg vzpon prek 1000m nadmorske višine) in se stari trasi priključila v Dravogradu. Skupna dolžina dirke bo morda malce krajša kot lani, bi pa rekel da še bolj hribovita!

Lahko rečem, da sem se na prireditvi počutil, kot na srečanju dobrih prijateljev. Skorajda vsak z vsakim je želel spregovoriti nekaj besed, tako da je bilo kar premalo časa za vse debate. Bomo že nadoknadili!

FH in AD pozirata 🙂