Situacija je resna…

Spomini in občutki z DOSa se še vedno urejajo v glavi, čakajo pa nas že novi izzivi! Poli in Mare ste suvereno odtekla tek na Krim in potrdila odlično formo za nastop na gorskem maratonu 4ih občin, ki bo na sporedu čez dobra 2 tedna. Vsekakor jih bomo pri tej zahtevni pustolovščini spremljali tudi ostali člani Ad-venture.si!

Sam pa imam že ta vikend pred sabo novo avanturo. Tokrat gre za 600 kilometrsko kolesarsko preizkušnjo oz. brevet, kot zadnjo kvalifikacijo za francoski Paris-Brest-Paris avgusta. Pretekli vikend je ta kvalifikacijska vožnja že potekala pri nas, vendar sem bil zaradi plezanja v Paklenici takrat odsoten. Tako me čaka 600k brevet na sosednjem Hrvaškem.

To zagotovo ni običajen brevet! Morda že to, da je na 600 kilometrih pred kolesarjem kar 7100 višinskih metrov vzponov, pove vse! Kolesarili bomo od Zagreba do Pule in nazaj, seveda po razgibani istrski pokrajini kjer klancev ne manjka. Upam, da se bo breveta udeležil še kak znanec iz Slovenije! Na brevetu kolesar spremljevalne ekipe nima, kar pomeni, da se mora v težavah znajti sam. Seveda je v dobri družbi vse lažje.

DOS pa je na mojem levem kolenu pustil določene posledice. Pravzaprav se po dirki nisem uspel zares odpočiti in rahlo vnetje se vleče že 14 dni. Veliko srečo imam, da mi pri rehabilitaciji in pripravi na brevet pomaga strokovnjak s kolesarskega področja Miha Peterlin. Svoje bogato znanje iz športne masaže, kinezio tapinga ter ostale rehabilitacije je kalil v profesionalnih kolesarskih krogih. Že med DOSom mi je priskočil na pomoč z odlično kinesiotape opornico kolena, s pomočjo katere sem brez težav prikolesaril do cilja. Podobno imam koleno polepljeno tudi sedaj, saj bo teh 7100 višinskih metrov zagotovo preizkus obvladovanja bolečin. Miha, še enkrat iskrena hvala! Kdorkoli ima podobne težave, priporočam, da se obrne nanj (Kvantum gibanja, 040 809 170) .

Da, res nas čaka zanimiv vikend! Moram priznati, da se kljub vsemu breveta zelo veselim, saj bom po nekaterih krajih vozil prvič! To našo Slovenijo sem v preteklih letih že tako dobro spoznal, da bo kolesarjenje po nepoznanih krajih pravo doživetje 😉

Del Ad-venture.si ekipe se bo medtem udeležil kolesarskega Maratona Češenj iz Ljubljane v Goriška Brda. Tudi o tej 116km dolgi preizkušnji, ki pa je predvsem družabne narave, bo mogoče prebrati na teh straneh.

Do takrat pa “Situacija je resna, noga leva, desna…” 🙂

Aleksej

1 misel o “Situacija je resna…

Komentiranje je zaprto.