Tek na Krim

Da ne bo kdo mislil, da po DOS-u le še žuramo (no, saj ne, da bi bilo s tem kaj narobe), sva se s Polijem odločila, da se udeleživa Teka na Krim, ki ga organizira GRS Ljubljana. Gre za gorski tek dvojk, pri kateremu polega samega teka šteje tudi prikaz prve pomoči, ki ti lahko zaradi kapitalne napake lahko prinese pribitek in s tem slabši rezultat.

Zjutraj smo se zbrali v Strahomerju, ki je že drugo leto gostil ta tek. Pred tem, se je tek začel v Iškem vintgarju. Po postopku prijave in potrebnem ogrevanju (ob 9h je bilo le 10 st.C) smo bili vsi tekmovalci (13 ekip) pripravljeni na štart. Trasa nas prvi kilometer vodi v levo po položni markirani poti, potem pa sledi še dobre tri kilometre strmega vzpona. Višinska razlika trase je cca. 800 višinskih metrov. Če odštejemo prvi kilometer, pri katerem pretečeš kakih 50 višinskih metrov, si lahko mislite, kakšna naklonina sledi do vrha. Kljub temu, ne gre za pretiravati, saj je naklon lepo porazdeljen po celotni trasi.

Poli in jaz, si ob prihodu v cilj, nisva mislila, da sva na tretjem mestu, tako, da je bilo presenečenje toliko večje na razglasitvi rezultatov. Seveda sva pred tem morala oskrbeti še poškodovanko, za katero je v glavnem suvereno poskrbel Poli.

Sledilo je prijetno druženje ob hrani in pijači. Za konec naj samo še pohvalim GRS Ljubljana, za izvrstno organizacijo in prijetno druženje.

Zdaj pa že čakamo na gorski tek 4.občin, do takrat pa lepo trenirajte.

Mare

1 misel o “Tek na Krim

Komentiranje je zaprto.