11/01/2011

Dirka okoli Slovenije 2010

Skrajni čas je, da tudi sam zapišem nekaj besed, čeprav je bilo že mnogo povedanega s strani članov moje ekipe. Kaj zapisati o letošnji Dirki okoli Slovenije, ki je bila moj pravi ultramaratonski krst? Zagotovo dirka v ekstremnih pogojih, na trenutke celo nemogočem vremenu. Pral nas je dež, tolkla toča, v Prekmurju in pri Rogatcu je parkrat tako potegnil severni veter da si se težko obdržal na kolesu, vseskozi pa temperature primerne mesecem, ki imajo v imenu črko “r”, ne pa skorajšnjemu poletju!

Vremenske razmere na stran, bile so enake za vse tekmovalce. Nekateri so uspeli, torej dovolj bodi tarnanja. Dejstvo je, da v tako zahtevnih okoliščinah že najmanjša napaka zahteva svoj davek. Nekatere so iz zagate rešile izkušnje, druge kanček sreče, kar je tudi prav! Z ekipo smo delovali utečeno in po planu, vse do situacije kateri nismo bili kos. Šok, ki je bil posledica ostrega mraza in utrujenosti je bil za nas preveč. Za prenehanje smo se odločili pravočasno-še preden bi prišlo do kakšne nesreče. Predstavljajte si, da vam tekmovalec odpove med mokrim spustom, sredi noči pri 80km/h. Kaj bi, če bi, tokrat pustimo ob strani. To so vprašanja na katera si bomo z ekipo poskusili odgovoriti v prihodnjem letu, vse do DOSa 2011, kjer bomo odgovore zopet iskali v praksi. Tokrat se moramo zadovoljiti s prekolesarjenimi 961 kilometri trase, kar v teh pogojih zagotovo ni bil mačji kašelj.

Ko berem to spletno stran, vse vaše komentarje in vzpodbudne besede, ki ste nam jih namenili med DOSom, mi postane res toplo pri srcu. To je tisto, kar si lahko človek samo želi in za kar se vam iskreno zahvaljujem. Zaradi vas je za AD-Venture TEAM in mene DOS 2010 uspeh in ne poraz.  Zaradi vas se bomo trudili še naprej, iskali svoje meje in živeli sanje katerih si marsikdo niti sanjati ne upa. Takšni smo zaradi vas-ker verjamete v nas.

Ob zaključku projekta naj se še enkrat zahvalim vsem, ki ste nam pomagali: AD-VENTURE TEAMu, SPONZORJEM, vsem ki ste nas spremljali v teh trenutkih in družini, ki je zagotovo moja največja gonilna sila.

Vse prispevke na temo DOS 2010 najdete TUKAJ.

Hvala in srečno,

Aleksej

Dodaj odgovor