27/03/2013

Veho MUVI HD10 – več akcije!

Pred nekaj leti smo bili ob prihodu majhnih HD kamer GoPro priča pravi revoluciji na področju zanimivih “akcijskih” videoposnetkov. Še posebej so na svoj račun prišli ljubitelji ekstremnih športov in dejavnostmi v naravi. Na trgu se je medtem pojavilo kar nekaj podobnih HD kamer, ki jih uporabnik lahko pritrdi na čelado, na krmilo kolesa, jih vzame s seboj pod vodo ali z njimi skoči iz letala. Po premisleku smo se za potrebe naših dejavnosti v športnem društvu odločili za kamero nekoliko nenavadnega imena: VEHO MUVI HD10 npng.

Poglejte si kratek filmček posnet s kamero MUVI HD10:

Prepričale so nas nekatere bistvene prednosti MUVIja: vgrajen LCD zaslon, da dejansko vidiš kaj snemaš in lahko posnetke tudi pregleduješ, priložen daljinski upravljalnik, ogromno dodatkov ki so vključeni v set NPNG (No Proof No Glory Edition) ter cena brez konkurence na trgu tovrstnih kamer. Ker je kamera MUVI novost na slovenskem tržišču, smo za vas pripravili nekoliko bolj obširno predstavitev.

veho1

Veho je britanski proizvajalec zabavne elektronike, MUVI HD10 pa je njihova najuspešnejša mini kamera v ponudbi. Kamera mase le 80g in dimenzij 8x5x2 cm omogoča snemanje videa v polni HD resoluciji (1920x1080p) pri 30 sličicah na sekundo, v resoluciji 720p pa zmore do 60 sličic v sekundi. 5 megapikselski senzor zajema tudi fotografije v velikosti 3200×2400 pik. MUVI ima lečo z zornim kotom 170°, kar omogoča panoramski pogled in zmanjšuje tresljaje. Pri snemanju v resoluciji 1080p lahko uporabite tudi 3x digitalni zoom.

veho4Prvo kar opazimo pri MUVIju je zagotovo LCD zaslon diagonale 4,6cm. Večina kamer v tem razredu zaslona nima, zato pravzaprav ne vemo kaj z njimi snemamo in je veliko prepuščeno naključju. Z MUVIjem je ta skrb odveč, kamera pa takoj pridobi na uporabnosti! Seveda lahko posnetke tudi pregledamo na zaslonu samem, ali pa MUVI povežemo s TVjem ali projektorjem preko HDMI ali AV izhoda. Nepogrešljiva zadeva za športne pedagoge, ki med učenjem tehnike gibanja uporabljajo videoposnetke. MUVI je tako priročen da je med treningi ves čas v žepu in ga uporabimo kadarkoli je potrebno.

Pod LCD zaslonom najdemo še 7 gumbov, 6 jih je občutljivih na dotik in jih lahko uporabljamo tudi z rokavicami, služijo pa navigaciji po menijih. Srednji gumb je namenjen fotografiranju in kot potrditvena tipka. Meniji so zelo preprosti a vsebujejo vse potrebno. Izbiramo lahko kakovost video posnetkov in fotografij, avtomatski sprožilec, “time-lapse” fotografiranje v določenem časovnem intervalu in še bi se našlo. Ohišje kamere je na pogled in oprijem zelo vzdržljivo in kvalitetno, na spodnjem delu je vključen tudi standardni navoj za pritrditev na fotografska stojala.

Druga opazna lastnost je daljinski upravljalnik z dometom okoli 5 metrov. Akcijsko kamero večkrat namestimo kam, kjer je težje dosegljiva, zato je daljinski upravljalnik zelo priročen. Upravljalnik ima gumb za  snemanje ter fotografiranje in je vodoodporen. Majhna led dioda zasveti ob pritisku na gumb, tako smo lahko prepričani, da je kamera pričela snemati. Škoda, da na upravljalniku ni indikacije stanja kamere; torej ali kamera trenutno snema ali ne. To bi bilo posebej uporabno, kadar ne moremo preverjati kamere (npr. če kamero namestimo na streho avtomobila med vožnjo).

veho3

Možnosti namestitve MUVIja so skoraj neomejene. V paketu NPNG (no proof no glory) je priloženo skoraj vse, kar boste potrebovali pri vaših akcijskih posnetkih. Vodoodporno ohišje za potapljanje do 30m globine zaščiti kamero tudi pri tveganih aktivnostih na kopnem, priložen je še nastavek za na čelado, za montažo na ravno površino, nastavek z zaponko (clip), velcro paščki, obojestransko lepilni trak in elastični pas za pritrditev na glavo/čelado. V kompletu je priložena tudi 8GB microSD kartica proizvajalca TOSHIBA, zaščitna torbica za MUVI in varnostna vrvica.

veho2

MUVI ima vgrajeno polnilno litijevo baterijo kapacitete 1400mAh, ki omogoča do 2 uri neprekinjenega snemanja videa. Polnjenje poteka preko priloženega  mini USB kabla,  popolnoma izpraznjeno baterijo pa boste napolnili v približno 3 urah.

Kako pa je s kvaliteto videoposnetkov in fotografij? Prepričajte se sami. S klikom na fotografijo se bo povečala v originalno velikost:

DCIM100MEDIADCIM100MEDIA

Fotografije so v dobri svetlobi odlične, v pogojih slabše svetlobe pa z uporabo stojala (ali mirne roke) dosežete zavidljive rezultate. Seveda je prisotno radialno popačenje zaradi širokokotne leče, vendar je potrebno to vzeti v zakup-po drugi strani pa nam široki kot omogoča nekatere zanimive efekte.

Poglejmo še kvaliteto videa zajetega v 1080p HD resoluciji:

Končna sodba? Vsekakor odlična mini HD kamera, ki za svojo ceno v tem trenutku ponuja največ. Pri maloprodajni ceni 249€ za komplet MUVI HD10 No proof no glory dobite full HD kamero z LCD zaslonom, daljinskim upravljalnikom in zajetnim kompletom dodatne opreme. Edino kar lahko MUVIju zamerimo je nekoliko slabše delovanje v temnih pogojih, to pa je tudi vse! Torej odlična kamera za vse “outdoor” športnike; ljubitelje avto-moto športov, pomorce, potapljače, pilote…meja je le domišljija!

Za naročilo HD kamere MUVI No proof no glory po posebni promocijski ceni pišite na drustvo.adventure@gmail.com ali poklite na 040/675-604. Uvoznik bo namreč prvo serijo kamer za slovenski trg ponudi po znižani ceni!

1 misel o “Veho MUVI HD10 – več akcije!

Dodaj odgovor