”10 krogov za 10 nasmehov”

Pisatelj Jean Giono je nekoč zapisal, da je bogastvo človeka v njegovem srcu. Če sodimo po teh besedah, potem naši športniki v sebi nosijo veliko bogastvo. Člani AD-VENTURE ekipe se namreč v okviru akcije ”S kolesom za kolo” trudimo zbrati sredstva za nakup dveh invalidskih koles na ročni pogon, a v tej dobrodelnosti nismo sami. Svojevrstnega dobrodelnega podviga se je namreč lotil tudi Matej Markovič, ultra triatlonec, ki skupaj z ekipo, združeno pod imenom Never give up, organizira dobrodelni projekt ”10 krogov za 10 nasmehov”. Ideja akcije je v 10 dneh preteči 10 maratonov v 10 slovenskih mestih in tako pomagati 10 slovenskim družinam oz otrokom, katerih zgodbe so več kot žalostne. Matej bo torej v desetih dneh pretekel deset maratonov, pri tem pa vabi vse vas in nas, da se mu pridružimo. Vsak, ki se udeleži teka, plača štartnino v višini 10eur, ki gre v celoti v dobrodelne namene. Odločitev, koliko krogov preteči, pa je odločitev vsakega posameznika- lahko skupaj z Matejem pretečete maraton, lahko le določeno število krogov, lahko tudi le simbolno podprete projekt z le enim, možno pa je seveda tudi zgolj plačati štartnino oz prispevek.

Ker člani AD-VENTURE TEAM-a verjamemo v dobrodelnost in zatorej podpiramo takšne projekte, podpiramo tudi akcijo ”10 krogov za 10 nasmehov”. Svojo podporo bomo izkazali tako, da se bomo udeležili katerega od tekov. Sama sem tekla včeraj v Hrastniku, kjer se je projekt tudi uradno začel in kjer je Matej odtekel prvega od desetih maratonov. Zbralo se nas je kar nekaj tekačev, atmosfera je bila super, s štartninami in prispevki pa se je na koncu zbralo kar preko 1000 eur! Zagotovo uspešen prvi dan projekta!

Akcija pa se nadaljuje! Danes se je tako teklo v Brežicah, jutri v Celju, sledi Murska Sobota, Maribor, Slovenj Gradec, Koper, Vipava, Kranj, zadnji tek pa bo v Ljubljani, 12. junija. In prav v Ljubljani bodo tekli tudi preostali člani naše AD-VENTURE ekipe. Pridružite se jim tudi vi in naredi nekaj dobrega zase in za druge!

Več o projektu na http://www.nevergiveup.si/.

Mateja