Diskvalificirali ležečega kolesarja

26. junija sva se z Vasjo udeležila  tradicionalnega vzpona na Kal (nad Hrastnikom), ki šteje tudi kot dirka za pokal Slovenije. Vasja je v kategoriji MTB do 30 let zasedel odlično 2. mesto. Sam sem vozil solidno, kar je zmotilo prenekatere tekmovalce, ki so se pritožili in s tem dosegli diskvalifikacijo ležečega kolesarja. Takšna kolesa so na tekmovanjih pod okriljem kolesarske zveze zares prepovedana, zato zadeva pravno ni sporna. Je pa zanimivo, da lahko ležeče kolo ogroža kolesarje na ultra lahkih cestnih kolesih, še posebej ko se pomerimo v dirki na klanec. Za informacijo, uporabljeno ležeče kolo tehta 12kg. Kljub temu je Cruzbike Silvio z gibljivo gonilko ter inovativnim pestom E-HUB odličen v vožnji na klanec.

3 misli o “Diskvalificirali ležečega kolesarja

 • Mislim, da prednost lezikolesa z zmanjšanim zračnim uporom, sploh nima nobene prednosti, ko se s precej nizko hitrostjo zapodi v klanec. Saj vsak šolar ve, da upor narašča s kvadratom hitrosti, če posplošimo zadevo…v klanec pa hitrosti, ki bi rezultirala z omembo vredno razliko upora ni.
  Kaj čemo…… pravila so pravila.
  Kako pa je mili dan v Mali Nedelji?

  LP Mitja

 • :))

  Očitno tebe in tvoje kolo smatrajo kot “disruptive technology”! Ma ja…važn, da je akcija in da se promovira zdrava rekreacija – pa ni važno na kakšni opremi!

  Lp iz fabrke! Rok

Komentiranje je zaprto.