Dobrodelno kolesarjenje uspelo!

Dobrodelno 12 urno kolesarjenje, ki smo ga organizirali preteklo soboto v Trebnjem, je uspelo nad pričakovanji!

Že pred osmo uro zjutraj, se je na prizorišču zbrala številna skupina kolesarjev, ki so prišli iz različnih koncev Slovenije. Nekateri v želji po celodnevnem treningu, drugi predvsem zaradi druženja, vsi skupaj pa z dobrim namenom in za dobro stvar- pomoč Ivani in Srečku. Vsi prostovoljni prispevki oziroma štartnine udeležencev so namreč namenjeni nakupu ročnih koles, ki bosta paraplegikoma omogočali športno udejstvovanje.

Pobudnik dobrodelne akcije ” S kolesom za kolo”  je Aleksej Dolinšek, ultrakolesar, ki se bo letos že drugič zapored udeležil Dirke okoli Slovenije. Njegova posebnost je, da vozi ležeče kolo zaradi česar ga ljudje večkrat  zamenjajo za invalida. Aleksej ima to srečo, da je popolnoma zdrav, z dobrodelno akcijo pa želi pomagati dvema paraplegikoma ter javnost  opozoriti, da lahko tudi invalidi kolesarijo. Še več, z ročnim kolesom lahko uživajo vso svobodo, ki jo imajo običajni kolesarji.

Skupno se je prireditve udeležilo okoli 70 kolesarjev, za nakup ročnih koles pa smo zbrali kar 800€! Kolesarjenje je poželo mnogo zanimanja ter pozitivnih odzivov, zato so se že pojavile sugestije, da bi tovrstna prireditev v občini Trebnje postala tradicionalna. Glede na začetni uspeh verjamemo, da se to utegne zares zgoditi.

Čudovito sončno vreme, zanimiva trasa proge in pestra udeležba-recept za prijetno druženje, ki so se ga udeležili tudi vrhunski ultra-kolesarji z Markom Balohom na čelu. Razgibana proga ni predstavljala ovir niti za ročne kolesarje, saj so se na njej preizkusili kar trije. Aleksej je na ležečem kolesu pridobil še nekaj tovrstnih somišljenikov, zato je bilo na ta dan v Trebnjem res kaj zanimivega videti! Ob tem ne smemo pozabiti na tekače iz našega društva, ki so 24 kilometrski “polmaraton” suvereno odtekli. Bravo!

Lepa popotnica za nadaljevanje dobrodelne akcije, ki se s 1.aprilom prične v obliki zbiranja sredstev z SMS donacijami “KOLESAR” na številko 1919. Z vsakim poslanim sms-om tako prispevate 1€ za nakup ročnih koles za Ivano in Srečka.

Vsem kolesarjem ter ostalim dobrotnikom iskrena hvala za obisk ter srečno!

2 misli o “Dobrodelno kolesarjenje uspelo!

Komentiranje je zaprto.