Naše priprave na DOS.

Bolj kot se približuje 12.maj, start Dirke okoli Slovenije, bolj čas beži! K sreči se vsaj dan daljša, sicer nevem kako bi to šlo… Malce sem pobrskal po lanskih zapisih treningov in številke so kar podobne! Popustil torej nisem, mnogo več kot lani pa se mudim po fitnesih, tudi tekaške smuči so bile letos bolj aktualne. S trenutnim stanjem sem kar zadovoljen, seveda pa glavni del in količina treninga sledita v prihodnjih dveh mesecih. Upajmo, da sem se viroz in prehladov za letos otresel, ter da bo vreme ugodno. Potemtakem bo do štarta DOSa “v nogah” še dodatnih 5000km.

Pretekle štiri dni sem tako prekolesaril v bolj ugodnih temperaturah na naši in sosednji obali. Treningi so bili kar kvalitetni, toda celotedenski plan je težko pokriti v štirih dneh. Po ogledu trase 200km Breveta sem se oglasil do “ležečega” kolega Borisa v istrskem Kanfanarju. Boris, še enkrat hvala za gostoljubje! Nedeljo sva prekolesarila skupaj z DOSovcem Evgenom Vižintinom, ki tudi resno trenira za letošnjo dirko. Cel dan je vozil gorsko kolo z grobimi gumami, pa ga ni prav nič oviralo. Upam si reči, da je zelo dobro pripravljen!

Primorske priprave sem zaključil še z obalno traso DOSa. To je del proge preko Kubeda, Sv.Antona, Marezig,Pomjana… Vsakič znova si rečem, da je ta del res peklenski in morda najtežji na celi dirki. Tako ostrih klancev drugje ne najdeš, saj se dobesedno sliši, kako guma cvili, ko jo asfalt ob silnem trenju “pobira”… Še dobro da je to na začetku dirke (cca 100km), ko smo vsi še relativno spočiti.

Še besedica o Burji. Pišem z veliko ker je res mogočna.

Toliko o mojih osebnih pripravah, seveda vzporedno poteka še sama organizacija ekipe, spremljevalnih vozil, sponzorstev…preveč da bi na kratko opisal. Morda kaj o tem zapiše kdo iz ekipe? Še en projekt, skoraj tako obsežen je dobrodelna akcija, ki jo skušamo izpeljati. 26. marca bomo tako 12 ur kolesarili za Ivano in Srečka, ki tega ne moreta, vsaj ne tako lahkotno kot mi. Toda obstaja rešitev, kolo na ročni pogon in lahko jima pomagamo, da se ta želja uresniči. Ni kaj, letos smo si zadali nove cilje, nove izzive…

In že je mesec marec oziroma sušec, po starem. Upajmo da bo dodobra osušil ozračje, ne pa tudi prigaranih mišic in tiste nekaj maščobnih zalog!

Ob 8. marcu pa vsem našim damam iskrene čestitke! Upam, da vas jutri ne bomo povsem zasipali s krofi, namesto cvetja!! 🙂