6. dobrodelno 12 urno kolesarjenje v Trebnjem uspelo!

flyerTREBNJE –  V soboto, 2.4.2016, je potekalo 6. dobrodelno 12-urno kolesarjenje, na katerem so zbirali prostovoljne prispevke za deklico Zalo s cerebralno paralizo, ki čaka na operacijo v ZDA. Akcije se je udeležilo približno 150 kolesarjev in skupaj so zbrali 1. 810 evrov.

Prvi kolesarji so se na progo, dolgo 24 km, podali že ob 7.00. Vsak se je glede na svoje sposobnosti in počutje odločil, koliko krogov bo prevozil.  Kolesarska trasa se je začela in končala v mestnem parku v Trebnjem, nadaljevala pa na relaciji: Trebnje-Štefan-Občine-Železno-Dobrnič-Rdeči Kal-Dečja vas-Gorenje Ponikve-Trebnje.

Prireditev je tako kot vsako leto organiziral Aleksej Dolinšek iz ŠD Ad-ventura v sodelovanju s KD Gorenje Ponikve. Povedal je, da je ideja o dobrodelnem kolesarjenju nastala pred šestimi leti, in sicer na pobudo kolesarja Franca Horvata iz Postojne, ki je prvi organiziral tak dogodek. “Na začetku je bila udeležba precej skromna, sedaj pa je iz leta v leto več kolesarjev, ki komaj čakajo, da s tem dogodkom začnejo kolesarsko sezono. Prepričan sem, da bo v prihodnje prireditev še bolj množična, zato dobrodošli na 7. dobrodelno kolesarjenje,” je še povabil Aleksej.

Za Zalo Hrastar je potekalo že nekaj dobrodelnih akcij in tudi člani KD Gorenje Ponikve so skupaj z organizatorjem Aleksejem želeli pomagati. Z zbranimi sredstvi bodo Zalini starši lažje plačali terapije in okrevanje po operaciji.

Na prireditvi je kolesarje spodbujal tudi Miha Gašperin, kateremu so v podporo kolesarili lani. Po prestani presaditvi srca se je želel še sam podati na progo, a so ga ustavili antibiotiki in prehlad. “Lepo je biti tukaj in podoživeti te trenutke, ki sem jih lani preživljal v bolnici. Zelo sem hvaležen vsem, ki so se odločili za tako potezo in mi pomagali, čeprav sprva nisem želel pomoči na tak način. Podobnih prireditev bi moralo biti še več v mnogih krajih po Sloveniji in prepričan sem, da bi bil odziv ljudi velik,” je dogodek komentiral Gašperin.

Kolesarjenje ni bilo tekmovalne narave, šlo je bolj za humanitarnost, druženje, rekreacijo in obilo dobre volje. Kljub temu je neuradni zmagovalec prekolesaril enajst krogov v dvanajstih urah. Dobrodelnost so pokazali tudi kolesarji invalidi na ležečih kolesih. Družbo so jim delali tekači, ki so z njimi pretekli cel krog. Vsi sodelujoči so poleg dobrega namena naredili tudi nekaj za svoje zdravje.

Pia Bedene

Fotogalerija s kolesarjenja: TUKAJ