08/12/2009

DOS-RAS Extreme

Z ležečim kolesom na ultramaratonsko Dirko okoli Slovenije (12. – 15. maj 2011).

Aleksej Dolinšek se je odločil, da bo kot prvi prekolesaril Dirko okoli Slovenije na ležečem kolesu. Na dirki je nastopil že lani, vendar ga je izjemno slabo vreme po 961 kilometrih prisililo k odstopu. Z novimi izkušnjami, novim kolesom ter odlično ekipo je cilj mnogo bližje kot lani. Nastop na dirki pa je dobil nov pomen, saj Aleksej ob tem vodi dobrodelno akcijo “S kolesom za kolo”, s katero želi zbrati sredstva za nakup invalidskih koles na ročni pogon za Ivano Gornik in Srečka Petkovška. Pomagate lahko tudi vi z SMS sporočilom “KOLESAR” na številko 1919 in prispevate 1€.

Na obisku pri Srečku Petkovšku.

Dirka okrog Slovenije (Race Around Slovenia) je 1230km dolga kolesarska dirka. Etap na ultramaratonski dirki ni, kar pomeni, da tekmovalec v čim krajšem času prevozi celotno traso. Časovni limit je 69 ur, višinska razlika pa znaša 14.000 metrov! Najboljši s progo opravijo v manj kot dveh dneh, ter niti za minuto ne zatisnejo oči. Tisti, ki tekmujejo predvsem sami s sabo ter s časovno omejitvijo pa spijo minimalno, okrog 2-3 ure na celotni dirki. Tekmovanje te vrste je tudi precejšen logistični izziv, saj mora tekmovalca  ves čas spremljati spremljevalno vozilo. Vožnja v zavetrju drugih vozil in kolesarjev pa ni dovoljena.

Med dirko boste naše napredovanje po progi lahko spremljali V ŽIVO preko strani Ad-venture.si! Spremljevalno vozilo bo namreč opremljeno z GPS sledilno napravo. Tako boste lažje prišli navijat za nas ob progo ter seveda na cilj!

Upamo, da boste med 12. in 15. majem v naši družbi, ter se ob tem spomnili tudi na SMS “KOLESAR” na 1919 in pomagali Ivani in Srečku.

1 misel o “DOS-RAS Extreme

Dodaj odgovor