11/04/2016

Kolesarjenje Provansa in Mt. Ventoux 2016

Udeleženci naših kolesarjenj v francoskih alpah in na Tenerifu so predlagali, da s kolesi osvojimo še enega izmed legendarnih vrhov; skoraj 2.000m visokega očaka Provanske, Mt.Ventoux!

V času prvomajskih praznikov bomo zato odkrivali provansalske cestice in opravili 5 kolesarskih tur v razdaljah med 50 in 120km. Tempo bo zmeren, zato hitrostnih rekordov ne pričakujte (izjema je vzpon na Mt.Ventoux, kjer se lahko pomerite z legendami in njihovim tempom). Spremljevalno vozilo je na naših kolesarjenjih že stalnica in omogoča, da dnevne etape po lastni želji skrajšate, hkrati pa nudi dodatno udobje.

provansa

Kdaj?  26.4.-2.5.2016
Kdo? Obstoječi in novi člani ŠD-Adventure.si, največ 10 kolesark in kolesarjev (prosti še 2 mesti!)
Kako? Organiziran skupni prevoz iz Ljubljane
Kje? Bližina Mt.Ventouxa, okolica mesta Carpentras, nastanitev v apartmajih z zajtrkom.

 

________________________________________________

Vas zanima kdo smo in kako bo izgledalo kolesarjenje v Provansi? Pridite na skupni trening, ki se ga lahko udeleži vsakdo in ni omejen zgolj na udeležence provansalske odprave.

Trasi bosta krajša (http://www.gpsies.com/map.do?fileId=jidpnlnlftotifyb) in daljša (http://www.gpsies.com/map.do?fileId=prvwlstpusafcoqo), z dodatnimi možnostmi skrajšanja ali podaljšanja. Predviden je vmesni postanek ter zaključno kosilo z degustacijo dobrot v hiši kulinarike Faladur. V primeru razdelitve na več skupin bo vsaka imela svojega izkušenega vodiča.

Štartnine ni, strošek kosila pa je okoli 15€. Prosiva za predhodno najavo zaradi rezervacije. drustvo.adventure@gmail.com