Dogajanje zadnjih ur

Tokrat se javljamo nekoliko pozno (ali pa zgodaj) saj se je v vmesnem času res mnogo dogodilo. Gregor je po postanku v Kranjski Gori res dobro peljal v nasprotni veter proti KT Slovenski Javornik in naprej do Golnika. Presenetil ga je zelo razgiban in navigacijsko malce bolj zahteven del poti, ki ga je dodatno začinil vzpon na Šentursko goro, ki je dal tekmovalcem “tinte pit’ “. Prav ta vzpon je Gregorju povzročil ponovno slabost ter bolečine v želodcu. Simptomi niti med spustom do Kamnika niso pojenjali, a pred nami je bil že vzpon na Črnivec, kjer sta nas pričakala navijača Stane in Vasja iz Hrastnika. Novi obrazi in novi vici so očitno zalegli, saj je Gregor tudi ta vzpon kljub peklenskim mukam zmogel. Toda užiti ni mogel ne tekočine in ne hrane- to pa pri tovrstnik tekmovanjih pomeni začetek konca.

Na vrhu Črnivca se ga je zopet polastila huda slabost in tudi bolečine v trebuhu. Toda Gregor se zlepa ne da in v topli obleki se je spustil v Gornji Grad, kjer smo mu odredili pol ure spanca. Dogovorili smo se, da ga odpeljemo na urgenco v bližnje Mozirje, da ga z infuzijo rehidrirajo ter mogoče zdravijo z zdravili proti slabosti. Slednje ni bilo potrebno, pol litra infuzije pa mu je očitno pomagalo, saj sta se mu povrnila tek in žeja. Z avtomobil smo ga odpeljali nazaj k kolesu, kjer je nemudoma snedel nekaj makaronov ter se podal na svojo pot. Za nameček smo uničili še zadnji obroč na njegovem kolesu, saj se je uspel menjalnik nekako zaplesti v špice:)

Zahvalili bi se radi Dr. Bogomirju Humarju ter Primožu Štrancarju za nasvete v teh težkih trenutkih, iskrena hvala pa gre tudi simpatičnem osebju urgentnega oddelka Zdravstvenega doma Mozirje!

Gregor je sedaj že proti koncu z vzponom na Sleme. Zatem ga čaka spust na Koroško ter soliden tempo po bolj ravnem terenu proti Mariboru. Upamo na mirno noč, adrenalina je bilo že do sedaj več kot preveč.

20120512-035430.jpg

1 misel o “Dogajanje zadnjih ur

Komentiranje je zaprto.