Humanitarna akcija

Aleksej Dolinšek, ustanovitelj in predsednik društva Ad-venture.si, se bo letos že drugič zapored udeležil ultramaratonske kolesarske Dirke okoli Slovenije (DOS). Gre za dirko, dolgo približno 1200 km, ki jo tekmovalci prevozijo praktično brez počitka. Njegova posebnost je, da vozi ležeče kolo, zaradi česar ga pogosto sprašujejo, ali je morda invalid.

Na srečo Alekseju noge zelo dobro služijo, vendar pa se zaveda, da so med nami tudi ljudje, ki so jim zaradi omejenih telesnih zmožnosti takšni podvigi onemogočeni. Z udeležbo na dirki, preko te spletne strani in s pomočjo medijev želi opozoriti na dejstvo, da tudi invalidi potrebujejo gibanje in da lahko kljub svojim fizičnim omejitvam varno kolesarijo.

Aleksej se je na svoji športni poti spoprijel že z marsikaterim kolesarskim izzivom, med drugim tudi s 1000 kilometrskim brevetom po Sloveniji in kolesarsko turnejo po Škotski. Vseh podvigov se je loteval iz enega samega razloga – ljubezni do kolesarstva.

Iz istega razloga smo se odločili, da dvema invalidnima osebama pomagamo zbrati zadostna finančna sredstva za nakup invalidskih koles na ročni pogon. S tem bomo užitke kolesarjenja podarili osebama, ki jima je sicer takšno kolo zaradi visoke cene finančno nedosegljivo.

Da bi cilj dosegli, se obračamo na dobrodelnost ljudi, ki bi nam z manjšimi denarnimi prispevki bili pripravljeni pri tem pomagati.

Ker verjamemo v popolno transparentnost in ker je prav, da tisti, ki ste pripravljeni priskočiti na pomoč, veste, komu boste s tem pomagali, bomo v kratkem objavili tudi prispevka, v katerih bomo predstavili obe osebi, in hkrati tudi še kaj več napisali o sami akciji, načinu zbiranja prispevkov.

S spoštovanjem,

ekipa Ad-venture

P.S.
Alekseja je v njegovem projektu že podprl uvoznik ležečih koles in triciklov za Slovenijo – TOBI d.o.o. iz Maribora.