Ko "veliki" obmolknejo!

“Kot da še ni dovolj, da voziš ta čudni bicikel!”, je pretekli konec tedna komentiral moj kolega, ko sem ga glasno presenetil! O čem vendar govorim? O najglasnejši kolesarski troblji na svetu! Tako vsaj piše na škatli, v kateri se je skrivala plastična napravica nič kaj grozečega videza – AIR ZOUND.

Toda videz vara. Se spomnite “malega črička” iz filma Možje v črnem? To je bilo majhno orožje z neverjetno močjo. No, nekaj takega bi lahko rekel o AIR ZOUNDu, saj je glede na svojo velikost nezaslišano glasna. Sestavljena je iz troblje ter majhne plastenke za stisnjen zrak. Plastenko napolnimo na 5,5bar skozi avtomobilski ventil na troblji, ki je hkrati tudi “sprožilec”.

Zakaj bi človek sploh potreboval tako glasno trobljo (do 120db)? Čeprav je izdelek na našem trgu prisoten že nekaj časa, sem o nakupu pričel razmišljati šele ob prvem resnejšem srečanju s psom. Je že tako, da se ležeči kolesarji kdaj srečamo “iz oči v oči” s štirinožci, ki niso vedno prijazni. AIR ZOUND glede tega preverjeno deluje in nisem še srečal pasjega pogumneža, ki bi jo ignoriral. Menda deluje tudi proti medvedom 🙂 Nič nimam proti omenjenim vrstam, toda za vse je varneje, da se na cesti ne srečujemo preblizu.

Glasna troblja pa pride prav še kdaj! Posebno takrat, ko te ogrožajo avtomobilisti in ostali “večji” udeleženci prometa. Ta “mali čriček” preglasi praktično vsakogar. Sicer težko rečem, da si zaradi tega bolj varen, vsekakor pa lahko kakšnega objestneža vsaj opozoriš, da obstajaš. Morda bo drugič za milisekundo pomislil, da je kolesar živo bitje in ne nepotrebna ovira na cesti!

zelo glasna, eko-brez baterij,izredno lahka (100g), nastavitev glasnosti

-zavzame nekaj prostora, cevka bi lahko bila daljša

2 misli o “Ko "veliki" obmolknejo!

  • Hehe, ko si zadnjič zatrobil pred našo hišo, sem mislil da se je zunaj ustavil velik kamion in da me bo vprašal za kakšen naslov… Res glasna zadeva!
    Nekaj takega sem si zažele par let nazaj, ko mi je pred kolo skočil pešec, pa sem si rekel, če bi imel namesto zvončka eno orenk hupo, da bi peščcu kril zaledenela v žilah, potem mi nebi več skakali čez cesto, saj bi mislili, da prihaja kamion! No sedaj vidim, da taka stvar obstaja! Še ne dokaz, da se želje znajo uresničiti 🙂 🙂 🙂
    Mitja

  • Ja, to pa poznamo. Marko si je to nabavil za pot v službo. Pa še fajn je, da ko pride domov me že na sred ulce lahko “opozori” 😛

Komentiranje je zaprto.