Nov izziv – Brevet 600K.

O udeležbi na letošnjem 600km brevetu pravzaprav nisem resno razmišljal. V tem terminu sem načrtoval drugačne aktivnosti, toda… Ultramaratonsko kolesarjenje je svojevrsten užitek poznan le redkim. Kar se večini zdi nesmisel in nepotrebno naprezanje, je za peščico velik izziv, doživetje in še kaj-” ena sama uživancija”, kot se z ekipo večkrat pošalimo, pa je v tem kar dosti resnice!

Torej, jutri, v soboto 12.6. bom skupaj z 20 kolegi kolesarji stal na startu prvega 600km breveta v Sloveniji. Ob 6:00 zjutraj bomo vožnjo pričeli v Kopru, jo preko Nove Gorice in Bovca nadaljevali čez prelaz Predel, po kratkem obisku Italije pa skozi Rateče, Kranjsko goro proti Domžalam, Trojanam, ZASAVJU in skozi Radeče v Krško, Novo mesto, Kočevje, Postojno nazaj v Koper.  Na poti nas čaka okoli 6000 metrov višinske razlike, pot pa moramo prevoziti v manj kot 40 urah. Če nas je na DOSu pestilo izredno slabo vreme, bo tokrat naša spremljevalka velika vročina! Ni kaj, letos so pogoji za ultra podvige res ekstremni!

Iskreno Vas vabim, da nas ob poti obiščete, se nam pridružite na kolesih, samo pomahate… Brevet je kolesarska disciplina, kjer kolesarji vozijo v skupinah in si med seboj pomagajo. Spremljevalnih vozil na vožnjah tega tipa ni.

Opis naše poti najdete TUKAJ.

In kako potekajo priprave na tak brevet? Po pravici povedano se posebej nisem pripravljal, saj je od DOSa pripravljenost še vedno “v nogah”. Bolj se ukvarjam z izborom glasbe, ki jo bom poslušal takrat, ko bo motivacija nekoliko upadla. Sicer pa je resnično vse “v glavi”. Čim manj se ukvarjat s hitrostjo, razdaljo…gledati okoli sebe in uživati dan (in noč). Veliko motivacijo mi predstavlja cilj, saj si bom privoščil še kopanje v morju in dan brezskrbnega poležavanja na soncu. Ni slabo, kajne?

Se vidimo!

4 misli o “Nov izziv – Brevet 600K.

  • Dejmo Aleksej! Velik tekočine pa bo! Če češ, ti lhk pa pridem kak WINFORCE namešat na teren 🙂
    Srečno!

  • Evo, če se pa tokrat ne vidmo v Zasavju pol pa tut ne vem! 😀 Uživaj! 😀

  • Ti kr lepo trajbi Aleksič, jutr pa direkt pred televizor gledat tekmo 😀

  • Aleksej, včeraj sem postavil bazen in danes je že prav prijetna temperatura za noter skočit!

Komentiranje je zaprto.