Provansa in Mt.Ventoux z Ad-venture.si – druga etapa

Tudi letos bomo prvomajske praznike preživeli aktivno; na cestnih kolesih, v dobri družbi in rekreativnem tempu!

Obišči Provanso z nami; za letošnjo odpravo je na voljo še zadnje prosto mesto, zato beri dalje, če te zanimajo podrobnosti etape drugega dne kolesarjenja;

Druga etapa pomladanskega kolesarjenja v Provansi se začne na obrobju naravnega parka Luberon. Že po nekaj kilometrih prikolesarimo v prijetno vasico Fontaine de Vaucluse, kjer si lahko kolesarji po želji ogledajo izvir in začetni del soteske reke Sorgue. Nato se začne cesta postopoma vzpenjati. Na naši desni se kmalu odpre pogled na izjemno ohranjeno mesto Gordes – vzelo vam bo dih! Umirjena cesta se vije prek tipične pokrajine, potem pa se pred nami odpre veličasten pogled na beli Mt. Ventoux! Le nekaj trenutkov kasneje občudijemo eno najznamenitejših samostanskih posesti. Spust do opatije Notre-Dame de Senanque nas popelje v objem pomladnih polj, na katerih bo junija zacvetela in zadišala sivka.

Čudovitih razgledov na tej etapi pa še zdaleč ni konec!  Razgibana trasa nas popelje mimo številnih vasi, ena izmed njih je tudi znameniti Murs, kjer imamo čas za daljši postanek. Od tu dalje sledi le še nekaj kilometrov vzpona, nato pa prijeten spust v dolino in položnejši del etape do izhodišča. 90 kilometrov z okoli 1500 metri vzponov bo v dobri družbi prehitro minilo! Po kolesarjenju si bomo privoščili odličen obed v mirni lokalni restavraciji, za popoln zaključek kolesarskega dne.

Zagotovi si zadnje prosto mesto na kolesarjenju tukaj; več informacij in prijava na kolesarjenje v Provansi 2017