5. dobrodelno kolesarjenje v Trebnjem je uspelo!

jovo_malaHvala za vašo podporo,

pogum in srčnost, ki ste jo v soboto izkazali v Trebnjem!

Vreme nam je sicer nekoliko prekrižalo načrte glede trajanja kolesarjenja, ni pa moglo omajati naše podpore  Mihi Gašperinu! Preko 100 udeležencev je kolesarilo in namen je dosežen – poleg velike moralne podpore smo zbrali tudi 1.925€ donacij.

Predstavnici organizacije Slovenija-Transplant sta prisotnim nudili vse informacije o presaditvah organov, marsikdo se je opredelil tudi kot darovalec in s tem izbral najvišjo obliko pomoči sočloveku.

Miha (Đovo) Gašperin, ki v tem trenutku čaka na presaditev srca in je naše kolesarjenje skoraj “v živo” spremljal iz bolnišnice, je ob tem zapisal:
“Spoštujem in cenim to dejanje in vse kar ste storili danes, ki mi je dalo še dodatno motivacijo, moč in zagon. Ob tem sem spoznal, da v stiski res spoznaš prijatelja. Očitno mi je ponujena še ena priložnost, katere se moram oprijeti in jo maksimalno izkoristiti, čeprav sem jo dolgo časa v sebi zavračal in sploh nisem hotel slišati o transplantaciji srca, vendar pa je bolezen tako naglo napredovala, da sem moral zelo na hitro sprejeti to odločitev. Ni mi žal, kajti vem, da se mi začenja novo poglavje, katerega bo pisalo nadaljnje moje življenje. Vesel sem, da so se danes vrtela pedala kot se bo, upam kmalu tudi na novo zavrtelo moje življenje.”

Hvala vsem in vsakemu posebej za udeležbo in se vidimo na 6. dobrodelnem kolesarjenju v Trebnjem, kjer bo pedala z nami vrtel tudi naš Đovo!

Aleksej Dolinšek in ekipa organizatorjev
Športno društvo Ad-venture ter Kolesarsko društvo Gorenje Ponikve

Galerija fotografij je na voljo TUKAJ.