Pred božičem po blatu

Tako bi lahko opisali letošnjo MTB predbožično turo. Tradicionalno srečanje gorskih kolesarjev, ki je letos potekalo že enajstič, je vsekakor pridobilo kultni status v našem kolesarskem prostoru. Namesto snega je “bajkerje” tokrat pričakalo blato, ni pa bilo opaziti, da bi koga izmed njih to motilo! Okrog 120  kolesarskih doživetij željnih se je pojavilo v Kopru preteklo soboto, 17.decembra 2011!

Foto: Uran B.

Ideja za predbožično turo je nastala na spletnem forumu mtb.tabla.si, ki je z leti postal uraden portal slovenskih gorskih kolesarjev. Prvo predbožično srečanje so izpeljali že leta 2001, poleg tega pa vsak mesec organizirajo vsaj eno skupno gorsko turo. Člani foruma se sicer na kolesih družijo vsak teden, popularne so nočne mtb ture, oziroma ture “po šihtu”, kot jih radi imenujejo, saj potekajo med tednom.

Najbrž ga bom moral oprati…

Barve Ad-venture.si sva zastopala Jana, ki se je v takih razmerah prvič preizkusila, ter Aleksej, ki se je po dveh letih zopet vrnil na MTB sceno! Nekaj spustov po mokrih in blatnih skalah je bilo prav adrenalinskih, a se vse srečno je izšlo-tudi škandala ni bilo!

O ti moj zvesti Cult, kaj vse si že dal čez…