Usoden je bil tek na smučeh !

Tako smo lahko pred tedni brali v vseh časopisih, revijah in spletnih novicah. Angela Merkel je namreč ravno med tekom na smučeh nesrečno padla in si poškodovala medenico – hkrati pa za tek na smučeh naredila dobro reklamo (slaba reklama verjetno ne obstaja)!

Angela Merkel morda potrebuje kakšen nasvet glede svoje tekaške tehnike. vir: www.welingelichtekringen.nl

Angela Merkel morda potrebuje kakšen nasvet glede svoje tekaške tehnike. vir: www.welingelichtekringen.nl

Je tek na smučeh res tako nevarna aktivnost? Tek na smučeh je ena izmed bolj varnih zimskih aktivnosti. Z njo ukvarjajo ljudje vseh starostnih skupin, od otrok, ki so se komaj postavili na noge, do upokojencev v visoki starosti. Večkrat rečemo, da je tek na smučeh aktivnost za celo življenje! Vsekakor pa je potrebno najprej obvladati osnove; kako na smučeh pravilno stojimo, kako se zaustavimo… nenazadnje je dobro vedeti tudi kako se obnašati ob padcih ter kako se po njih pobrati!

Tečaj teka na smučeh ni še nikomur škodil! Preverjeno. Tudi učitelji vsako leto pred sezono opravimo tečaj, kjer obnovimo svoje znanje. Za začetnike, ki po možnosti še nikoli niso stali na tekaških smučeh, je vsaj nekaj urni tečaj pod strokovnim vodstvom domala obvezen. Zakaj bi “odkrivali toplo vodo”, morda staknili kakšno modrico ali celo poškodbo? Tekače, ki že dlje časa tečejo, bodo bolj zanimali nadaljevalni tečaji teka. Tam se osnove le preleti, poudarek pa je na pravilni tehniki, ki se jo izboljšuje tudi z uporabo video-analize.

Upamo, da je Angela Merkel že okrevala in ne bo odložila tekaških smuči v kot. Niso bile one krive pa tudi voznik ratraka ne!