Davo Karničar – 7 vrhov

Klub študentov občine Hrastnik (ŠOHT) je v našo sredo povabil Dava Karničarja. Vrhunskega alpinista in alpinističnega smučarja, ki je prvi zemljan, kateremu je uspelo presmučati vse najvišje vrhove sedmih celin. Gora pa je po Karničarjevih besedah presmučana takrat, ko z njenega vrha do vznožja smučamo brez vmesnega snemanja smuči ter z uporabo smučarskih prvin. Skupaj smo si ogledali dokumentarni film o projektu “7 summits”, katerega del je dostopen tudi na spletu.

Sledila je sproščena in zelo zanimiva diskusija. Davo je z veseljem odgovarjal na naša vprašanja, ki jih še zdaleč ni bilo malo. Razkril nam je tudi svoje načrte za prihodnost, v njih pa ni smučanja z vrha K2 o katerem se je v preteklem letu dosti govorilo. Malo v casino šali, malo pa zares je pripomnil, da bi se rad preizkusil še kot oskrbnik planinske koče. Res, velik je človek, ki je sposoben na vrhuncu kariere začrtati mejo in postaviti nove prioritete v svojem življenju.

Davo je razkril tudi svoj “ključ do uspeha”. Veliko, veliko treninga, ki ti že sam po sebi vlije tudi samozavest, za pod zob pa žgancev, polente, pa še kakšne druge domače dobrote.

Hvala Davu Karničarju in klubu ŠOHT za izjemen večer.