Dirka okoli Slovenije 2012

Letošnje leto v ŠD Ad-venture.si obračamo novo poglavje Dirke okoli Slovenije. Po dveh zaporednih “pionirskih” nastopih v kategoriji ležečih koles, se bomo letos preizkusili v vlogi spremljevalcev. Na razpis za pomoč pri pripravah na Dirko okoli Slovenije se je prijavil Gregor Simčič iz Bele krajine, ki se pod budnim očesom Alekseja Dolinška pripravlja na to ekstremno dirko.

Gregor se bo letos na DOSu v vlogi kolesarja pojavil prvič in sicer v solo kategoriji. Priprave so kljub vsem njegovim službenim in družinskim obveznostim potekale odlično in po načrtih. Kdo bi si mislil, da je ob 3 izmenskem delovnem času ter dvema majhnima otrokoma mogoče kvalitetno trenirati za 1.200km dirko? Gregor je dokaz, da je vse mogoče, če si postaviš realne cilje casino pa natet ter dober načrt. Trening smo strukturirali tako, da je v najmanjšem času dosegel kar največji učinek oz. napredek, ki smo ga ovrednoili z različnimi testiranji. Seveda je potreben celostni pristop; poleg vzdržljivosti je potrebno hkrati izboljšati tudi moč in gibljivost. Posebno poglavje predstavlja prehrana in taktika ultramaratonskih tekmovanj. Vse našteto združiti še z dovolj počitka ter vsemi ostalimi zadolžitvami je mala umetnost-toda rezultati so že vidni!

Gregor je tako pretekli vikend opravil najdaljši trening v ciklusu priprav na DOS. Šlo je za nekakšno generalko v vožnji na 24 ur. Na 503km dolgi poti ga je spremljalo tudi vozilo ter del ekipe. Na treningu je med drugim prevozil prvo in zadnjo etapo Dirke okoli Slovenije ter se boril z orkansko burjo na primorskem in dežjem na notranjskem. Ostri pogoji za Gregorja niso predstavljali težav, saj se je na njih dobro pripravil tako psihično kot kondicijsko in tehnično. Lahko rečemo, da je “zrelostni” izpit pred DOSom opravljen, sedaj pa sledi še zadnji napornejši  (hitrejši) cikel treningov pred dirko.

Več o Gregorjevih pripravah ter sami dirki bomo še objavili na straneh Ad-venture.si. Vprašanja o treningu in ostalih pripravah na tovrstne izzive pa lahko zastavite Alekseju na elektronski naslov: drustvo.adventure@gmail.com

1 misel o “Dirka okoli Slovenije 2012

Komentiranje je zaprto.