Vzpon na Kal 2011

Takole, pa je za nami še en kolesarski vzpon na Kal. Tekma, ki jo tradicionalno organizirajo v kolesarskem društvu Hrastnik, je privabila lepo število kolesark in kolesarjev. Udeležili smo se je tudi člani ŠD Ad-venture.si, seveda pa smo spet bili nekaj posebnega!

Vzpon, na katerem v dobrih 8 kilometrih naberete 650 višincev je pisan na kožo “specijalkarjem”. Torej najboljše čase dosegajo tekmovalci na cestnih kolesih, konec koncev pa vzpon šteje tudi za Pokal Slovenije v amaterskem cestnem kolesarstvu. Zmagal je (zopet) nepremagljivi Miran Cvet, domačin, ki vedno užene konkurenco. Mi smo se vzpona udeležili na nekoliko drugačnih kolesih; Aleksej na ležečem, Peter na ročnem, Jana, Mojca in Poli na trekingih, Mare pa na “cestaku”. Družbo nam je delal še nizozemec Sjaak o na LESENEM ležečem kolesu domače izdelave. Ja, prav zares smo vzbudili pozornost!

Aleksej si je zopet prislužil uradno diskvalifikacijo, saj ležeča kolesa na “običajnih” dirkah pod okriljem kolesarske zveze niso dovoljena. Njegov čas 32min51s bi sicer v absolutni konkurenci zadoščal za 55 mesto od 143 nastopajočih. Pa naj še kdo reče, da ležeče kolo ne online casino gre v klanec!

Tega prav zagotovo nebi mogli trditi tudi za invalidska ročna kolesa. Peter se je s takim kolesom pripeljal na Kal v dobri uri in pol. Torej vzpodbuda več za tiste, ki lahko kolesarijo le že z rokami, tako kot naš Srečko Petkovšek!

Vzpon smo zaključili še s AD-venture.si piknikom za vse navijače, ki so nas spremljali na Dirki okoli Slovenije! Hvala klubu ŠOHT, ki nas je prijazno gostil v svojih prostorih. Več o pikniku pa še sledi… 🙂

2 misli o “Vzpon na Kal 2011

Komentiranje je zaprto.