12 ur teka na Šmarno goro

Preteklo soboto je potekala nevsakdanja prireditev z imenom ” 12 ur rekorda Šmarne gore “. Gre za gorski tek, kjer se je cilj v 12 urah kar največkrat povzpeti na vrh Šmarne gore. Da je zadeva bolj zanimiva poskrbi jutranji štart ob 2. uri, tako prvi del dogajanja zelo hitro mine v soju baterijskih svetilk. 12 urni tek pa ima še eno posebnost; štartnine ni!

David Kadunc – AVI , ki je idejni vodja in organizator se namreč prizadeva za “drugačno” prireditev tudi v tem pogledu. Vsi prijavljeni udeleženci prejmejo štartne številke s svojim imenom, na vrhu jih ob vsakem vzponu čaka čaj v gostilni Ledinek, na vznožju Šmarne gore pa je pripravljena ena izmed najbolje založenih okrepčevalnic, kar ste jih kdaj videli na tekaških prireditvah. Sanjate? Ne! Ampak to še ni vse; letos je vsak predprijavljeni udeleženec prejel še “vrečko presenečenja”, tekaško majico, kapo, revijo TEK PLUS in energijski gel. Vsi, ki so na Šmarni gori vztrajali 12 ur, so se potegovali tudi za super nagrado – SALOMON copate. Še vedno ne gre za sanje ali blodnje dragi moji, to je resnica, ki se imenuje 12 ur rekorda Šmarne gore – prireditev za tekače, ki jo organizirajo tekači v pravem pomenu besede.

Še enkrat; iskrene čestitke organizatorju ter vsem udeležencem, ki so kljub nekoliko bolj kislemu vremenu poskrbeli, da je ta dan na Šmarni sijalo sonce! Se vidimo prihodnje leto.

Aleksej

1 misel o “12 ur teka na Šmarno goro

  • Aleksej vsa čast ti za ta odličen video in vso dobro voljo, ki si nam jo dajal na Šmarni gori. Hvala!

    Javi se kaj, sda smo na zvezi v lovu za novimi pustolovščinami. LP janez

Komentiranje je zaprto.