Mesec dni višinskega treninga brezplačno!! Sodeluj v raziskavi!

Brezplačen dopust na Rogli, bivanje v hotelu z višinskimi sobami, polni penzion, vadba v naravi 5x tedensko, wellness center… Je to mogoče? Da, s sodelovanjem v znanstveni raziskavi o vplivih višinske vadbe na zmogljivost, boste 3 tedne preživeli v neokrnjeni naravi, izboljšali svojo telesno pripravljenost, spoznali nove prijatelje in znanstvenikom pomagali do novih spoznanj o tovrstnem treningu. Več informacij najdete spodaj:

rogla_trening

Unior d.d. in Fakulteta za šport vabita zdrave moške starosti 19-25 let k sodelovanju v raziskavi o vplivih višinskega treninga na vzdržljivost.

Cilj raziskave je pridobiti nova praktična spoznanja o učinkih tovrstne vadbe, ki bodo uporabna tudi pri pripravi športnikov na zimsko OLIMPIADO v Sočiju. Ugotoviti želimo, kako takšna metoda dodatno prispeva k zmogljivosti športnikov na tej nadmorski višini, pa tudi na nizkih nadmorskih višinah.

Uvodne meritve bodo potekale prvi teden septembra v laboratoriju za biodinamiko na FŠ, sledijo 3 tedni višinske vadbe na Rogli in zaključne meritve v laboratoriju FŠ. Preiskovanci bodo vadili po protokolu »spi visoko, vadi na srednji nadmorski višini«, kar pomeni, da bodo počivali v udobnih hotelskih sobah na simulirani višini približno 2.800m, trenirali pa zunaj na kolesih 5x tedensko po eno uro.
Kandidati morajo biti na voljo od prvega tedna septembra do prvega tedna oktobra 2013. V tem času bodo 3 tedne bivali na Rogli (hotel Planja ****) v dvoposteljnih višinskih sobah, vključen je polni penzion, uporaba fitnesa, bazena, welness centra in drugih športnih površin. Pred sklopom vadbe bodo v Ljubljani opravili stopenjsko obremenitveno testiranje (VO2max, laktati, pH, oksigenacija,…), neprekinjeni kolesarski test, analizo telesne sestave (DEXA) in hematološke preiskave. Testiranje bodo ponovili po zaključeni vadbi na višini.

Vsi preiskovanci prejmejo po opravljeni raziskavi interpretacijo rezultatov ter oceno stopnje napredka v zmogljivosti.

Prijavite se lahko takoj. V poštev pridejo odrasli moški (19-25 let), ki ne izvajajo redne kolesarske vadbe in so zdravi.

Dodatne informacije:

Aleksej Dolinšek, dipl.šp.rek.: aleksej.dolinsek@gmail.com, 040 468 242

ali

prof.dr. Anton Ušaj, Laboratorij za biodinamiko: anton.usaj@fsp.uni-lj.si

1 misel o “Mesec dni višinskega treninga brezplačno!! Sodeluj v raziskavi!

Komentiranje je zaprto.